Zatvori
Poslovni Puls
04/07/2013

Split odbio ulaganja američkih investitora

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar objavio je jutros na konferenciji za novinare kako je ponuda američkih investitora za Hajduk neprihvatljiva...

"Ponudu koju su dali Amerikanci ja ne mogu prihvatiti. U razgovoru s Nadzornim odborom Hajduka, predsjednikom kluba Marinom Brbićem i velikim dioničarima dobio sam podršku za negativan odgovor na ponudu", rekao je Baldasar.

"Dva smo se puta nalazili na sastancima. Njihovu sam ponudu odbio jer su htjeli dati 20 milijuna kuna za 51 posto dionica Grada Splita. Potom bi u pet godina plaćali daljnje iznose kako bi došli do 230 milijuna, a uz to su još tražili i da Grad Split plati kredit od 30 milijuna i prizna da je dužan 75 milijuna kuna Hajduku za stadion. Grad Split bi tako prodao Hajduk i bio u minusu 30 milijuna odmah plus još 75 milijuna", kazao je novinarima Baldasar i nastavio da su Amerikanci bili razočarani njegovim odgovorom.  Zanimljivo je da se službene brojke prilično razlikuju od onih koje su se neslužbeno čule zadnjih dana.

O daljnim razgovorima je rekao: "Oni nisu bili zadovoljni odbijenicom, ali nismo zatvorili vrata daljnjim pregovorima. Iako, iskreno rečeno, razmišljanja su nam u startu toliko različita da ćemo se treško naći u sredini", dodao je.

Gradonačelnik je rekao i kako je dug Hajduka smanjen za 15-ak milijuna kuna, prenosi HRT.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram