Zatvori
Poslovni Puls
04/07/2013

Američki ulagači za Hajduk nude više od 230 milijuna kuna

Priča o ulaganju američkih investitora u Hajduk i dalje je u središtu pažnje splitske i dalmatinske sportske javnosti...

Američki investitori navodno su spremni odmah u klub s Poljuda uložiti 80 milijuna kuna, a potom po 50 milijuna u sljedećih nekoliko godina. Ukupna vrijednost ulaganja prešla bi 230 mlijuna kuna, ne računajući sponzorstva, prihode od ulaznica i marketinških prava.

No još uvijek nije jasno kako misle zaraditi novac. Ni nakon brojnih sastanaka, a  razgovarali su sa svima, od predsjednika kluba Marina Brbića preko brojnih političara do udruge navijača Hajduka, njihova računica nikome nije poznata. Ni ponuda za preuzimanje nije službeno obznanjena, iako ju je Grad Split jučer primio.

Gotovo je sigurno da investitori žele 51 posto dionica Hajduka, dio bi kupili od Grada, koji trenutačno ima 56 posto dionica, a ostatak do 51 posto od ostalih dioničara.

S obzirom da Amerikanci sasvim sigurno ne žele kupiti Hajduk zbog mekog srca, nego namjeravaju oploditi uloženo, pitanje je kako će oni uspjeti u onome što godinama nije pošlo za rukom domaćim upravama kluba?

Ne ulazeći u (još nepotvrđenu) ozbiljnost cijele priče, čini se da bi se zarada mogla i ostvariti kad bi se eliminirao faktor koji je glavna kočnica u svim dijelovima hrvatskog društva - nepotizam i korupcija. Kad se zna koliko je Hajduk omiljen u Dalmaciji, zapravo je veće postignuće da ne uspijeva poslovati profitabilno, ili barem na pozitivnoj nuli.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar sazvao je konferenciju za novinare u četvrtak u devet sati na kojoj bi se trebao očitaovati o ovoj ponudi s obzirom da je trenutačno Grad Split sa 56 postotnim udjelom većinski vlasnik Hajduka, prenosi HRT.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram