Zatvori
Poslovni Puls
11/06/2013

Raiffeisen se proširio na tržište Hong-Konga

Austrijska banka Raiffeisen Bank International (RBI) otvorila je prvu podružnicu u Hong Kongu manje od tri tjedna nakon ostavke izvršnog direktora Herberta Stepica koja je razotkrila podjele oko bančine politike širenja u inozemstvu...

Izvori u banci tvrde da su dvojbe lokalnih austrijskih zajmodavaca s kontrolnim udjelom u banci u pogledu njezina širenja u inozemstvu pomogle ubrzati Stepicev prošlomjesečni odlazak s dužnosti izvršnog direktora zbog istrage o mogućoj kupovini nekretnina u Singapuru putem offshore kompanija, navodi Reuters.

Drugi po veličini zajmodavac u srednjoj i istočnoj Europi, nakon UniCreditove Bank Austria, imao je predstavništvo u Hong Kongu od 1980., koje od jučer ima status podružnice a zapošljava 12 djelatnika.

"RBI namjerava iskoristiti poziciju Hong Konga, globalnog financijskog središta, kako bi proširio poslovanje u Aziji i udovoljio sve većoj potražnji klijenata u Austriji, te srednjoj i istočnoj Europi (CEE) za financijskim uslugama u toj regiji. Posebni fokus bit će na klijentima koji planiraju proširiti poslovanje ili otvoriti predstavništvo u Hong Kongu", stoji u priopćenju.

RBI ima podružnice i u Xiamenu i u Pekingu a od 1998. i u Singapuru, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram