Zatvori
Poslovni Puls
28/05/2013

Forbes: Ivica Todorić uvjerljivo najbogatiji poduzetnik u regiji

 Ivica Todorić , vlasnik koncerna Agrokor, najbogatiji je biznismen u regiji. Vrijednost samo dijela prehrambeno-trgovačkog koncerna koji kotira na burzi dosegnula je 573 milijuna eura...

Todorić je tako četiri puta veći od idućeg na listi hrvatskih bogataša i za oko 160 milijuna eura bogatiji od drugog bogataša na regionalnoj listi, Slovenca Sandija Češka koji je na biznisu Studio Moderna, točnije prodaji madraca Dormeo i TV prodaji Top Shop, stekao imetak od 410,6 milijuna eura.

Na trećem mjestu je Miodrag Kostić, MK Grupa, 234 mil. eura . Riječ je o holding kompaniji, jednoj od najuspješnijih u Srbiji u čijem se sastavu nalazi 36 povezanih poduzeća koja posluju u poljoprivredi, turizmu, upravljanju nekretninama, IT tehnologiji, financijama.

Četvrti je Emil Tedeschi, koji posjeduje Atlantic Grupa, koja djeluje u Hrvatskoj, Srbiji, Slovenija, i to sa 145,4 mil. Eura. Atlantic Grupa je hrvatska multinacionalna kompanija koja poslovni uspjeh gradi na brojnim brandovima kao što su Rosal, Argeta, Cockta, Cedevita, Smoki i mnogi drugi.

Peti na toj rang listi je Vuk Hamović, vlasnik EFT Grupe. Njegovo bogatsvo se procjenjuje a 2,17 mlrd. eura.Vuk Hamović živi i radi u Londonu i smatra se najvećim trgovcem strujom od Ukrajine do Grčke, prenosi Jutarnji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram