Zatvori
Poslovni Puls
16/05/2013

Kinezi grade do sada najveću branu u zemlji

Kinesko ministarstvo okoliša izdalo je dozvolu za gradnju najveće brane u zemlji, unatoč tome što će negativno utjecati na rijetke riblje i biljne vrste...

Brana, koja će biti visoka 314 metara, dio je hidroelektrane Shuangjiangkou na rijeci Dadu u provinciji Sečuan na jugozapadu Kine.

Državna energetska tvrtka Guodian Group investitor je u elektranu čija će gradnja trajati deset godina i stajati 4,2 milijarde dolara.

Ministarstvo je priopćilo kako je studija utjecaja na okoliš pokazala da će brana negativno utjecati na rijetke vrste riba i biljaka te na zaštićene prirodne rezervate. Investitori su se, tvrde u ministarstvu, obvezali poduzeti mjere da bi se štetni utjecaji što više umanjili.

Kina do 2020. planira na 15 posto povećati udio nefosilnih goriva u proizvodnji energije u odnosu na 9,4 posto 2011., pri čemu bi najveći udio trebale zauzeti hidroelektrane, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram