Zatvori
Poslovni Puls
08/05/2013

UŽAS: Nezaposlenost mladih u Hrvatskoj 51,6 posto!

Nezaposlenost mladih u Hrvatskoj je, u ožujku ove godine, dosegla čak 51.6%, objavio je Adriatic institut za javnu politiku...

To je najviša stopa nezaposlenosti mladih u povijesti Hrvatske, a zabrinjavajuća je i činjenica da brojke iz dana u dan sve više rastu, piše Index.hr.

Iako je podatak porazan, Hrvatska još uvijek nije apsolutni rekorder po pitanju nezaposlenosti mladih u Europi. Daleko najveću stopu bilježi Grčka, u kojoj je stopa nezaposlenosti mladih u ožujku 2013. godine, prema podacima Eurostata, dosegla čak 59.1%. Na drugom mjestu nalazi se Španjolska sa stopom nezaposlenosti mladih od 55.9%.

Promatramo li brojke u odnosu na one u Europskoj uniji i eurozoni, rezultati za Hrvatsku su poražavajući. Naime, stopa nezaposlenosti mladih u Europskoj uniji je 23.5%, a u eurozoni 24%, što je čak duplo manje nego u Hrvatskoj.

Najmanju stopu nezaposlenosti mladih u Europskoj uniji bilježe Njemačka i Austrija (7,6%), Nizozemska (10,5%) i Danska (14.5%).

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram