Zatvori
Poslovni Puls
26/04/2013

Tko će preuzeti kontrolu nad INA-om?

Mađarski ministar vanjskih poslova Janoš Martonyi stigao je u službeni posjet Hrvatskoj i odmah su počele spekulacije da Mađari traže od Vlade potpunu vlasničku kontrolu nad Inom...

Martonyi tvrdi da se o Ini razgovaralo, ali ne i pregovaralo.

Premijer Zoran Milanović to nije demantirao. Nije bilo riječi ili više ne postoji interes MOL-a za njihov otkup, taj je dio ostao u zraku. Tko i kako o Ini razgovara ili pregovara, nije najjasnije ni nakon premijerova objašnjenja.

"Mađarska strana želi pregovarati. Mi, naravno, razgovaramo cijelo vrijeme, ali razgovori među partnerima nikoga ne obvezuju, jer nema nikakvog formalnog dogovora", rekao je.

Žestoka rasprava se premjestila u Sabor. Oporba proziva Vladu za izdaju nacionalnih interesa.

Istodobno, na Markovu trgu prosvjedovale su stotine Ininih radnika. Tako su se stanju u Ini po drugi put usprotivili u posljednjih mjesec dana. Dok postoji presuda da je MOL koruptivnim aktivnostima došao do sadašnjeg udjela u Ini, Mađarima se, tvrde, ne smije dopustiti stjecanje većinskog udjela. Pogledajte kako je bilo na prosvjedu.

Višegodišnja trakavica oko Ine nastavlja se, ali čini se da je konačni rasplet sve bliži.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram