Zatvori
Poslovni Puls
12/04/2013

Samo kod nas: Četiri godine ne radi, a još uvijek prima plaću!

Goran Vlahov nije drvodjelac, no dane provodi izrađujući namještaj. Vlahov je carinik, ali četiri godine nije došao na svoje radno mjesto u Šibeniku...

"Ovo nije život dostojan čovjeka jer moje temljeno pravo iz Ustava, pravo na rad je meni uskraćeno zbog postupka poslodavca", kaže Vlahov, inače viši carinski inspektor. A poslodavac je država - točnije carinarnica u Šibeniku.

"Priča počinje 2007. godine, kada je Vlahov kao sindikalist prozvao carinsku upravu zbog nezakonitosti. Nakon toga slijedi osveta: Ja sam sustavno bio izložen mobbingu, maltretiranju, prava su mi bila uskraćivana", objašnjava Vlahov.

Jedno od uskraćenih prava je i ono na napredovanje - unatoč višegodišnjim odličnim ocjenama za rad. Tuži Carinu i odlazi kući. Zahvaljujući Zakonu o radu prima i plaću. Pet puta pokušava se pomiriti s poslodavcem. No, tvrdi, svaki su ga put ga htjeli izigrati.

"Ovo je zaista aspurd da netko meni daje plaću da ja ne radim i stojim kući. To je nevjerojatno i to još od države kao poslodavca koja bi se trebala brinuti o zakonitosti svih postupaka. To je zaista apsurd", izjavio je za HRT.

Apsurd, tvrde u Ministarstvu financija, nastoje riješiti. Kako u Ministarstvu kažu, od lipnja ove godine ne postoje razlozi zbog kojih se Vlahov ne bi vratio na posao. Raspoređen je na novo radno mjesto u skladu sa stručnom spremom, a smijenjeni su i njegovi bivši rukovoditelji. Kažu da je on odbio povratak na posao dok sud ne donese presudu. Kako odluke suda još nema, Vlahov i dalje ima pravo primati plaću, a ne raditi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram