Zatvori
Poslovni Puls
28/03/2013

Nakon 10 dana ciparske banke otvaraju vrata svojih poslovnica

Banke na Cipru bit će otvorene u podne, nakon što su bile zatvorene više od deset dana. Građani su novac mogli podizati samo na bankomatima i to 100 eura na dan. Platni promet i dalje će biti ograničen i strogo nadziran kako bi se izbjegao odljev zdravoga novca iz zemlje...

Ciprani koji budu htjeli prebaciti novac u inozemstvo morat će dokazati da transakcija udovljava strogim pravilima koje je postavila vlada. Kako bi se omogućio nastavak trgovine, ciparske će tvrtke moći plaćati uvoz ako vlastima podastru potrebnu dokumentaciju.

Uporaba kreditnih i debitnih kartica je ograničena, a osobe koje putuju u inozemstvo moći će na svako putovanje ponijeti najviše 3.000 eura. Sredstva oročena u banci neće se moći dizati prije ugovorenog roka.

A u vezi s ciparskom krizom je i sinoćnja eksplozija bombe kućne izrade blizu atenske Akropole. Nitko nije stradao, a grčka je policija priopćila da je meta napada bio dom grčkog brodovlasnika Nikosa Tsakosa. On je bio član upravnoga vijeća Ciparske banke uključene u krizu koja potresa taj sredozemni otok gospodarski snažno povezan s Grčkom.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram