Zatvori
Poslovni Puls
22/03/2013

Bivši francuski predsjednik Sarkozy pod istragom zbog ilegalnih donacija

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarozy pod istragom je zbog sumnji da je za svoju izbornu kampanju 2007. dobio ilegalne donacije od najbogatije Francuskinje, javlja BBC...

Sarkozy je optužen da je primio tisuće eura od Liliane Bettencourt (90), nasljednice L'Oreala.

Bivši francuski predsjednik demantira da je imao financijsku korist od Bettencourt. Njegov je odvjetnik izjavio da će uložiti žalbu zbog nedosljedne i nepravedne odluke, javila je novinska agencija France Presse.

Sudac istrage Jean-Michel Gentil neočekivano je pozvao Sarkozyja na suočavanje s Pascalom Bonnefoyem, sobarom Liliane Bettencourt, u gradu Bordeauxu. Sudac je želio utvrditi koliko se često Sarkozy sastajao s Bettencourt 2007. I dok Sarkozy tvrdi da ju je sreo samo jedanput te godine, sobar je dao drukčiji iskaz, navodi BBC.

Nakon tog ispitivanja tužitelji su izjavili da je pokrenuta istraga protiv bivšeg predsjednika zbog iskorištavanja ranjive osobe tijekom 2007. na štetu Liliane Bettencourt. Istragom će se utvrditi hoće li protiv Sarkozyja biti pokrenut sudski postupak, odnosno podignuta optužnica, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram