Zatvori
Poslovni Puls
21/03/2013

Ugostitelji odgovaraju Liniću: Prihodi su veći jer Hrvati u krizi više piju

Predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore Ante Mihić komentirao je u Novom listu podatke o tome da je promet u više od tri tisuće ugostiteljskih objekata u siječnju veći za više od 30 posto nego u istom mjesecu prošle godine...

"Ne znam zašto se to dogodilo, pa ne mogu ni reći je li netko prikrivao promet dok nije bilo fiskalnih blagajni, to ne bi bilo uredu. Možda je, ali ni to ne mogu tvrditi, dio cijena porastao. Stvarno ne znam kako bih protumačio te podatke jer ne znam ni kako se do njih došlo", kazao je Mihić Novom listu.

Na pitanje čudi li ga da je u mjesecu kad zbog krize pada potrošnja, pa čak i hrane, došlo do povećanja prometa, doduše u nešto više od tri tisuće kafića, Mihić je odgovorio da je "moguće da ljudi u krizi više piju".

Od 1. travnja broj obveznika fiskalizacije povećat će se i do 60 tisuća jer osim sezonaca, u igru ulaze i svi trgovci, odvjetnici, prodavači na tržnici, izuzev onih koji prodaju svoje poljoprivredne proizvode. Od 1. srpnja svi koji posluju s gotovinom u Hrvatskoj će biti u sustvau fiskalnih blagajni i porezna uprava će u svakom danu moći pratiti svaku lipu njihove zarade.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram