Na Forumu zagrebačkih ugostitelja, središnjem događaju na kojem se okupljaju zagrebački ugostitelji, predstavljen je niz zaključaka čiji je cilj stvoriti povoljnije poslovno okruženje i stvoriti uvjete za daljnje podizanje kvalitete usluge u ugostiteljstvu…

Neki od zaključaka ugostitelja prema državi doneseni su na radnom djelu Foruma i iznio ih je gospodin Franz Letica, predsjednik Udruženja zagrebačkih ugostitelja – snižavanje stope PDV-a na ugostiteljske i turističke usluge na 10 %, priznavanje troškova poslovnih ručkova i večera (reprezentacija) u 100-postotnom iznosu, ukidanje poreza na potrošnju kojega plaćaju jedino ugostitelji, povećanje udjela praktične nastave kod ugostiteljskih zanimanja i povećanje kvota za strane radnike. Konferenciji za medije prisustvovali su Dr. sc. Andrija Mikulić, Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Dragutin Ranogajec, Predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Tonči Glavina, Državni tajnik Ministarstva turizma i Nela Jurić, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba.

Prema Gradu Zagrebu ugostitelji su također iznijeli niz zaključaka, poput potrebnog uvođenja zabrane postavljanja hladnjaka, ledenica i slične opreme za hlađenje pića i napitaka uz kioske i trgovine, ukidanja poreza na potrošnju, smanjenja koeficijenta komunalne naknade i sličnih nameta koji otežavaju rad ugostiteljima, navodi se u priopćenju.