Zatvori
Poslovni Puls
15/03/2013

Svjetska banka pohvalila hrvatsku Poreznu upravu

Tijekom redovitog posjeta Hrvatskoj, od 4. do 15. ožujka, predstavnici Svjetske banke posjetili su Poreznu upravu i tom su prilikom pohvalili postignuća u reformama u području izmjene poreznog zakonodavstva i organizacijskoj strukturi, objavili su iz Porezne uprave...

Za vrijeme posjeta predstavnika Svjetske banke u Poreznoj su se upravi provodila dva projekta - Projekt modernizacije porezne uprave (Revenue Administration Modernization Project - RAMP) i Projekt mjerenja učinkovitosti rada porezne uprave (IAMTAX). Svrha RAMP-a je pružiti potporu gospodarskom programu Vlade, odnosno osigurati makroekonomsku stabilnost i promicati visoke stope rasta, dok je IAMTAX integrirani model kojim se mjeri učinkovitost rada poreznih uprava.

Svjetska banka je pohvalila značajne napore i postignuća Porezne uprave. Istaknute su reforme koje Porezna uprava provodi u području izmjene poreznog zakonodavstva i organizacijskoj strukturi. Osobito značajan korak u modernizaciji Porezne uprave postignut je osnivanjem i uspostavljanjem funkcionalnosti Ureda za velike porezne obveznike, Sektora za strategiju i razvoj te Sektora za servis poreznim obveznicima, navodi se u priopćenju Porezne uprave.

Dodaje se da je napredak postignut i u području pružanja elektroničkih usluga, u reformi koja se provodi radi usklađivanja s međunarodnim standardima, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram