Zatvori
Poslovni Puls
13/03/2013

Startup Live Zagreb okuplja sva poznatija imena hrvatske startup scene

U petak započinje Startup Live Zagreb, informatička konferencija koja će se kroz tri dana odvijati na dvije lokacije u gradu Zagrebu. Na samoj konferenciji okupit će se neki od najuspješnijih IT stručnjaka, te iznimni poduzetnički umovi iz Hrvatske i inozemstva...

Neki od njih će u funkciji mentora pomagati mladim i inovativnim startup timovima da u tri dana od ideje stvore proizvod, a od proizvoda i profitabilan posao. Dio njih bit će u funkciji žirija koji će odlučivati tko od svih timova je najbolji i zaslužuje pobjedu.

Na popisu mentora nalaze se poznati stručnjaci: Mihović Barančić, predsjednik CRANE-a, Hrvatske mreže poslovnih anđela, Saša Cvetojević, direktor tvrtke INSAKO, investitor i član CRANE-a, Predrag Lesić, direktor Domain.me-a, Stan Schroder, europski urednik Mashable.com, Vedran Bajer, Industry manager iz Google-a, Berislav Lopac, suosnivač CRANE-a, Filip Topol, projekt manager Mediatoolkit i Socialnumbers, osnivač StartupsBio.me, Tomislav Car, direktor i suosnivač Infinuma, Marko Kovač, osnivač Salespoda, Ivan Ivanković Jokica, suosnivač Squee-a, Tomislav Šekerija, osnivač Setoma i Ana Bandalo, suvlasnica odvjetničkog ureda Bandalo & Labavić.

Ovih dvanaest mentora mentorirat će timove pojedinačno, ali i održavati pojedina kratka predavanja na kojima će timovima olakšati izvedbu ideje, prezentiranje, daljnji rad i planove. Na natjecanju će se predstaviti ekipe iz Hrvatske te iz regije, većinom mlade i inovativne tvrtke kojima će se omogućiti da svoje projekte predstavljaju pred potencijalnim investitorima, priznatim IT stručnjacima i medijima.

Organizatorice Startup Live Zagreba za timove specijalno dovode i jednog posebnog mentora – austrijanca Mariusa Starcke-a koji će pomoći ekipama i pojedincima da izoštre svoje prezentacijske vještine. Marius je senior konzultant u Roland Berger Strategy Consultants, te je već započeo s mentoriranjem timova, kako bi ih što bolje pripremio za prvo predstavljanje u petak.

Pobjednika odlučuje žiri u kojem se nalaze vrhunski stručnjaci i investitori: Barbara Slade, web specijalistice u Agrokoru i stručnjak na području novih medija, Hrvoje Prpić, jedan od osnivača CRANE-a, investitor i osnivač HG Spota, Hrvoje Bujas suosnivač CISEx-a, suosnivač CrnoJaje.hr, te suvlasnik GoHome-a, Ivan Brezak Brkan, internet strateg, glavni urednik i pokretač Netokracije, Denis Smolar, manager za spajanje i preuzimanje Styria Media grupe, Nikša Gopčević, voditelj odjela digitalnog sadržaja u Iskonu.

Također će se u žiriju naći i veliki strani stručnjaci: Monty Metzger, osnivač Ahead of Time, Jure Mikuž, partner u venture capital firmi RSG Capital iz Slovenije, Dyilan Dimitrov, osnivač Eleven Startup Accelerator i investitor, te Imre Hild, CEO iCatapult-a, europskog akceleratora iz Mađarske, te direktor European Entrepreneurship Fondation.

Pobjednički tim dobiti će priliku predstaviti se na Pionners festivalu u Beču koji okuplja 3000 ljudi iz svjetske IT elite, te će od ZIP-a dobiti pravo na korištenje njihovih uredskih prostorija na 3 mjeseca. Također će na poklon dobiti i Acer Iconia B1 tablet. Za ostale natjecatelje pobrinut će se Domain.Me koji je za svakog natjecatelja u svakom timu osigurao besplatnu .ME domenu.

Na Startup Live Zagrebu održati će se i dva iznimno zanimljiva panela – Mediji i Startupi, na kojem će jedan od govornika biti i Hamed Bangoura iz Core Incubatora, te Mate Rimac, inovator poznat po izradi prvog hrvatskog električnog automobila. Drugi panel biti će Investors & Startups panel na kojem će investitori razgovarati o timovima i onome što je potrebno nekome timu kako bi dobio investiciju.

Startup Live Zagreba, održava se od 15. do 17. ožujka na dvije lokacije. Svečano otvaranje Startup Livea održati će se u Staroj gradskoj vijećnici na Gornjem gradu, dok će se radionice i mentoriranja odvijati u prostorijama Veleučilišta Vern na Iblerovom trgu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram