Zatvori
Poslovni Puls
11/03/2013

Maras: Obrtnici neće morati plaćati PDV po izdanom računu

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je danas kako je i njemu i ministru financija Slavku Liniću najbitnije da se donese najkvalitetniji mogući zakon o PDV-u te kako obrtnici neće biti u lošijoj poziciji nego sada, odnosno neće biti u situaciji da moraju plaćati PDV po izdanom računu...

Upitan za komentar njegova neslaganja s ministrom financija Slavkom Linićem oko novog prijedloga zakona o PDV-u, Maras je na konferenciji za novinare u HAMAG Investu kazao kako je i njemu i Liniću najbitnije da se donese kvalitetan zakon o PDV-u i tako će i biti.

Istaknuo je kako obrtnici neće biti u lošijoj poziciji nego sada (kada se PDV obračunava po naplaćenim računima), odnosno neće biti u situaciji da moraju plaćati PDV po izdanom računu.

Objasnio je kako će rješenje prvo iskomunicirati na Vladi, a tek onda ga prezentirati javnosti.

"U ovom trenutku je bitno da obrtnici znaju da neće imati lošiju poziciju nego što su imali do sada", kazao je.

Na novinarsko pitanje postoji li sukob u Vladi "između Linića i svih ostalih", Maras je rekao da ne postoji te ponovio kako prijedlozi i javne rasprave nisu ništa neuobičajeno, a najvažnije je da se na kraju donese najbolje moguće zakone za one na koje se odnose.

"Dok se zakon ne donese rasprava se može voditi, a ja vas uvjeravam da ćemo na kraju ministar Linić i ja imati po tom pitanju isti stav", kazao je Maras napominjući kako će se zaboraviti prakse koje su vladale protekla dva mandata kada se iza zatvorenih vrata mistificiralo što će se predložiti i onda se na brzac nešto predložilo i usvojilo.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram