Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2013

Slovenija i Hrvatska postigle dogovor oko rješavanja problema Ljubljanske banke

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i državni tajnik u Kabinetu slovenskog premijera Tone Kajzer parafirali su Memorandum o suglasnosti između hrvatske i slovenske vlade o rješavanju problema Ljubljanske banke...

"Pusić je jutros parafirala memorandum, a ja ću ga u ponedjeljak u Mokricama potpisati", rekao je premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade.

"Nakon dugotrajnih razgovora postigli smo dogovor o memorandumu o suglasnoti. Ima četiri elementa: prvi je da se rješavanje problema odnosi isključivo na prenesenu štednju. Drugo je da se postupci u tom smislu stavljaju u mirovanje na sudovima. Treće je da je vrijeme, ako je to moguće, da se problem riješi pod pokroviteljstvom Banke za međunarodne nagodbe u Baselu (BIS) po sukcesiji. Četvrto je da se pokreće postupak ratifikacije sporazuma do kraja ožujka, to je žurna ratifikacija", istaknula je na sjednici Vlade Vesna Pusić.

Slovenija je jedina zemlja EU-a koja još nije započela proces ratifikacije, a uz nju još četiri zemlje nisu dovršile postupak ratifikacije. Hrvatska bi 1. srpnja trebala postati stalna članica EU-a, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram