Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2013

Na pomolu sporazum o Ljubljanskoj banci?

Veliki su izgledi da se s Hrvatskom postigne sporazum o Ljubljanskoj banci na temelju dogovora iz Otočca, ocijenio je nakon sjednice parlamentarnog odbora za vanjsku politiku u Ljubljani bivši glavni slovenski pregovarač za to pitanje Karl Erjavec...

"Vrlo sam zadovoljan onim što sam na sastanku čuo. Postoji velika mogućnost da se postigne dogovor, i to na temelju onoga što je bilo pripremljeno na susretu između mene i hrvatske ministrice Vesne Pusić u Otočcu. Mislim da se sve dobro odvija", rekao je Erjavec.

Na zatvorenom sastanku bili su i predsjednik vlade Janez Janša, mandatarka za sastav nove vlade Alenka Bratušek te Tone Kajzer iz kabineta premijera, kojega je Janša nakon povlačenja Erjavca iz pregovaračkog procesa imenovao koordinatorom slovenske strane za pregovore o Ljubljanskoj banci.

Sastanak je održan na Janšinu inicijativu, zbog okvirno za nedjelju najavljenog susreta s predsjednikom hrvatske vlade Zoranom Milanovićem. Na tom bi se sastanku, prema očekivanjima, mogao potpisati sporazum o Ljubljanskoj banci, ali još nije sigurno hoće li se održati s obzirom na to da Janšina vlada obavlja tekuće poslove dok ne bude izabrana nova, koju nastoji sastaviti Alenka Bratušek, objavili su slovenski mediji. Slovenska tiskovna agencija (STA) javila je da bi sporazum o Ljubljanskoj banci mogao potpisati i Janša kao premijer na odlasku, ali uz ovlaštenje parlamenta.

Janša, Bratušek i novi slovenski pregovarač za Ljubljansku banku Tone Kajzer nakon sastanka nisu davali izjave o mogućem sporazumu o Ljubljanskoj banci te susretu Janše i Milanovića, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram