Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2013

Samo sedam posto građana želi živjeti isključivo u Hrvatskoj!

Sedam posto hrvatskih građana ne želi živjeti nigdje osim u Hrvatskoj, a većina onih kojima dolazi u obzir i život u drugim državama željela bi živjeti u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, SAD-u i Kanadi te u Australiji, pokazalo je istraživanje GfK iz listopada prošle godine...

U Njemačkoj bi živjelo 13 posto građana, među kojima je najviše Slavonaca (22 posto), dok je ona najmanje zanimljiva Zagrepčanima, kojih bi u Njemačkoj živjelo osam posto. Slijedi Švicarska, u koju bi otišlo 11 posto hrvatskih građana, dok bi se u Austriju preselilo njih 8 posto, a dvanaest posto građana živjelo bi izvan Europe - sedam posto u SAD-u i Kanadi, a pet posto u Australiji.

Amerika je najzanimljivija najmlađoj populaciji između 15 i 19 godina. Uz tih osam, za život najprivlačnijih zemalja, ispitanici su kao poželjne naveli čak 54 različite zemlje u kojima bi živjeli, dok sedam posto građana ne želi živjeti nigdje osim u Hrvatskoj.

Njemačku preferiraju osobe kojima je život determiniran prošlošću i tradicijom, "avanturisti" se najradije vide u SAD-u, u Švicarskoj bi najradije živjeli ljudi kojima je važan materijalni status, obitelj, djeca, rad i sport, dok Austriju biraju osobe sklone umjetnosti i otvorene novim idejama. Australiju, pak, vole "racionalni realisti", ambiciozne osobe, kojima je važno učenje i moć.

Istraživanje je provedeno terenskim anketiranjem, na uzorku od 1000 građana starijih od 15 godina, u mjestima s više od 2000 stanovnika.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram