Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2013

Katar spreman za značajna ulaganja u grčko gospodarstvo

Katarski i grčki dužnosnici spremaju se operacionalizirati dogovor o ulaganjima, ponajprije u razvoj nekretnina, koja bi trebala poduprijeti posrnulo grčko gospodarstvo...

Grčka već dugo pokušava privući katarska ulaganja u razvoj nekretnina kako bi pokrenula posustali graditeljski sektor, tradicionalno jedan od glavnih motora gospodarstva.

Dužnosnici energijom bogatog emirata najavili su u siječnju tijekom posjeta grčkog premijera Antonisa Samarasa da planiraju uložiti do milijardu eura u zajednički grčko-katarski fond kako bi poduprli recesijom pogođeno grčko gospodarstvo.

Ahmad Al-Said, izvršni direktor Katar Holdinga, u srijedu će na novoosnovanom odboru za suradnju razgovarati sa zamjenikom grčkog ministra razvitka Notisom Mitarachijem. U fokusu sastanka bit će zajednički fond za financiranje malih i srednjih poduzeća, grčki program privatizacije i mogućnosti suradnje grčkih i katarskih poduzeća.

Katar se prijavio na javni natječaj za prenamjenu nekadašnjeg atenskog aerodroma, koja spada među najprivlačnije projekte opsežnog grčkog privatizacijskog programa.

Londonski financijski dnevnik The Financial Times izvijestio je jučer da je katarski stabilizacijski fond QIA zainteresiran i za upravljanje novom atenskom međunarodnom zračnom lukom, koju smatra mogućim važnim čvorištem za Qatar Airways, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram