Zatvori
Poslovni Puls
28/02/2013

Azija po prvi put postala kontinent s najviše milijardera

Azija je pretekla Sjevernu Ameriku i po prvi put postala kontinent s najviše milijardera, objavio je kineski časopis "Hurun Report", a prenosi informativni portal France24...

U svijetu je zaključno s početkom ove godine bilo 1453 ljudi s osobnim bogatstvom većim od milijarde dolara, objavio je taj luksuzni časopis. Azija je imala 608 milijardera, Sjeverna Amerika 440, a Europa 324.

Vjeruje se kako je ovo prvi put da je Azija na prvom mjestu po broju milijardera. Po listi Forbesa iz ožujka prošla godine, taj primat je držala Sjeverna Amerika.

Po zemljama, milijardera je najviše u Sjedinjenim Državama (408), a slijedi Kina s 317. Dalje su na listi Rusija, Njemačka i Indija.

Prvak među gradovima je Moskva, u kojoj živi 76 milijardera, više nego što ih je u New Yorku, Hong Kongu, Pekingu i Londonu.

Najbogatiji čovjek na svijetu, i po Hurunu i po Forbesu, meksički je telekomunikacijski mogul Carlos Slim, "težak" 66 milijardi dolara. Slijede ga američki investitor Warren Buffett s 58 milijardi i Španjolac Amancio Ortega, osnivač modnog brenda Zare, s 55 milijardi dolara, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram