Zatvori
Poslovni Puls
27/02/2013

Zbog velikih gubitaka bračka zračna luka pred zatvaranjem

Zbog gubitaka koje aerodom već godinama ostvaruje, većinski vlasnik poduzeće Zlatni rat na čelu sa Jakom Andabakom zatvara bračku zračnu luku. Radnici već godinama upozoravaju ne loše poteze i nebrigu vlasnika za ovu vrijednu otočnu infrastrukturu...

Na pistu već dugo ne slijeću kapitalci. Terminal, potpuno nov - zjapi prazan. Toranj kontrole leta - nikad korišten. Uz sve to aerodromu je istekao i certifikat za pružanje usluga. Kapital vrijedan više od 20 milijuna eura leži i čeka sudbinu. "Dok se ne dobije licenca ne možemo primat nikoga, a licencu je obavezna isposlovat naš upravi odbor i ljudi koju su na vrhu", kaže Tonći Obilinović.

Promet je više nego prepolovljen. Radnici tvrde, isključivi krivac je većinski vlasnik, tvrtka Zlatni rat i Jako Andabak. Naime od kada je Andabak kupio tvrtku Zlatni rat, u sklopu koje su  bila 3 hotela u Bolu i aerodom, sve je za njih krenulo loše. Hoteli su se razvijali, reklamirali, a zračna luka kao da ne postoji, javlja HRT.

"Otkad su oni došli na vlast nitko ne poduzima ništa, marketing je nula, nas nema u biltenima, kao da ne postoji zračna luka. Ne znamo što dalje raditi", kazao je Ivica Matulić.

Odluka o zatvaranju sve je iznenadila. Radnici odgovor traže od većinskog vlasnika - no za njih je već godinama nedostupan. Kažu, zračna luka može raditi, samo nitko ništa ne poduzima.

Brač je uvršten među deset najpoželjnih otoka za življenje. Sve vlade i političari zaklinju se u otoke. Stoga otočanima nije jasna ni odluka države koja je  odlučila odustati  od  svog udjela nad zračnom lukom od 36 posto.

Još jednom se slomilo na otocima, našim biserima, našim turističim uzdanicama.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram