Zatvori
Poslovni Puls
20/02/2013

Slavko Linić: Ne pomažemo bankama, već isključivo građanima!

Vlada je napokon odlučila rješavati probleme građana, prošle godine rješavali smo probleme gospodarstva, rekao je ministar financija Slavko Linić prilikom gostovanja u HRT-ovoj emisiji Temi dana...

"Nastajat ćemo građanima omogućiti reprograme njihovih dugova. Također smo utvrdili da nitko ne može, neovisno što su građani potpisali, plijeniti cjelokupan iznos plaće", izjavio je ministar financija. Jedna trećina plaće ili mirovine uvijek mora ostati za život građana.

"Zakonom o potrošačkim kreditima Ministarstvo će utvrđivati kriterije za visinu zateznih kamata, a ministar će određivati najvišu stopu kamata na stambene kredite", istaknuo je Linić.

"Također smo predložili da se ograniče minusi na tekućim računima te da oni budu maksimalno do visine plaće, a minuse treba pretvoriti u kredite koji će biti s mnogo nižom kamatom nego što je na minuse", rekao je Linić.

Govoreći o Dini, ministar je istaknuo da je turski investitor odustao od posla. "Pokrenut je predstečajni postupak, ali ako ne bude nekoga zainteresiranog za ulaganje i pokretanje proizvodnje, stečaj će biti nužan", istaknuo je. Dodao je da mu je poznata ideja generala Čermaka da preuzme Dinu i Dioki, ali, prema njegovim riječima, nema konkretnog prijedloga.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram