Zatvori
Poslovni Puls
14/02/2013

Nakon Hrvatske, IKEA želi graditi svoje objekte u Srbiji

Kao i u Hrvatskoj, švedska kompanija Ikea graditi će svoje objekte i u Srbiji, točnije na prostoru pored puta koji vodi ka niškom selu Čamurlija, najavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić, javlja B92...

Novi investitori koji dolaze u Niš, prema riječima gradonačelnika, imaju velike planove za sjeverni dio grada, piše portal “Južne viesti”.

Pored EyeMaxxa koji već dugo planira izgradnju cargo centra na niškom aerodromu, ima još potencijalnih investitora, a jedan od njih je i švedski proizvođač namještaja Ikea.

“Po mojim saznanjima upravo u tom uglu između Čamurlije i autoceste početi će se graditi Ikea. Razgovarao sam inicijalno sa predstavnicima ove kompanije i oni već imaju zemlju”, rekao je Perišić.

On dodaje da uz Ikeu dolaze i drugi veliki investitori, a jedan od njih je i Bauhaus koji se također bavi prodajom namještaja i ostalih kućnih potrepština.

Gradonačelnik Niša kaže da će se stanovnici Općine Crveni Križ, na čijoj teritoriji bi se i trebala graditi Ikea, ubuduće moći pohvaliti i novim radnim mjestima, ali i novim ulicama i novim investicijama.

Dolazak Ikee u Niš najavljivan je i 2009., 2010., 2011., a posljednji put u ožujku 2012. godine kada je tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić rekao da bi jedna od pet prodavaonica ove kompanije trebala biti i u Nišu.

Prema dosadašnjim najavama, švedski proizvođač nameštaja trebao je svoju prvu robnu kuću izgraditi u Beogradu. Potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da se otvaranje prvog objekta Ikee može očekivati u travnju 2014, ali je iz te kompanije jučer priopćeno da je proces kupovine zemljišta na Novom Beogradu još uvijek u tijeku.

Podsjetimo, pored Ikee i njemački Bauhaus je najavljivao dolazak u Beograd, ali je njihova investicija koja je trebala biti realizirana u suradnji sa "Deltom" Miroslava Miškovića, na kraju obustavljena.

Možda će ove dvije kompanije imati više uspjeha u Nišu.

Hrvatska će također dobiti Ikeu, koja će biti otvorena u općini Rugvica nedaleko Zagreba. Otvorenje je planirano za proljeće 2014. godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram