Zatvori
Poslovni Puls
08/02/2013

Japanska kompanija s milijardu i pol eura prihoda želi ulagati u Rijeku?

Predstavnici grada Rijeke i Primorsko-goranske županije sastali su s predstavnicima Marubeni korporacije iz Japana te razgovarali o mogućnosti investiranja na riječkom području...

Sastanak je rezultat dogovora na Invest Forumu Primorsko-goranske županije i grada Rijeke održanom u studenom prošle godine, nakon kojeg je nastavljena njihova aktivna komunikacija, izvijestili su iz Grada Rijeke.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel predstavio je Rijeku i njene projekte u realizaciji i pripremi. "Trenutno se pripremaju veće investicije na području željezničkog transporta i ugradnje biološkog pročistača otpadnih voda te tu postoji mogućnost suradnje s japanskom korporacijom", kazao je.

Japansku korporaciju su zastupali generalni menadžer bukureštanske poslovnice Masami Sakamoto i generalni menadžer budimpeštanske poslovnice Masanori Sakanashi.

Djelatnost korporacije obuhvaća uvoz i izvoz te transakcije na japanskom tržištu vezane uz sirovine za proizvodnju hrane, prehrambene proizvode, tekstil, kemijske proizvode, energetske proizvode, metale i mineralne resurse i opremu za transport.

Marubeni korporacija ima 120 podružnica, ureda i poslovnica u 67 zemalja. U 2012. je ostvarila neto prihod od 1,36 milijardi eura, a za ovu godinu predviđaju neto prihod od 1,5 milijardi eura.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram