Zatvori
Predstavnici Amazona u Rijeci
Foto: Grad Rijeka
PoslovniPuls
16/05/2022

Predstavnici Amazona boravili u Rijeci. Evo o čemu je riječ...

Riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima održao je sastanak s predstavnicima tvrtke Amazon, odnosno predstavnicima Amazon Web Servicea, Odjela za razvoj web tehnologija ove svjetski poznate tvrtke, navodi se u priopćenju iz gradske uprave.

Uz gradonačelnika sastanku su prisustvovali pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Željko Jurić, ravnatelj Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije Vedran Kružić i direktor trgovačkog društva Smart Ri Nenad Antolović.

Mogućnosti razvoja gradova u smislu digitalizacije koje nudi Amazon Web Services predstavili su voditelj javnog sektora AWS-a Jiri Sven Sverak, arhitekt programskih rješenja za javni sektor Jan Zeleny i upravitelj sredstava projekta javnog sektora Dawid Dybuk.

Prema riječima pročelnika Željka Jurića, Rijeka je već godinama u vrhu po pitanju razvoja digitalizacije gradova, a nastavak razvijanja grada u tom smjeru definiran je i strateškim dokumentom koji je temelj razvoja Rijeke do 2030. godine.

Gradonačelnik Filipović istaknuo je kako Hrvatska početkom 2023. godine ulazi u eurozonu u schengenski prostor čime će se omogućiti još lakše i jednostavnije poslovanje sa zemljama Europske unije te kako je Grad Rijeka zainteresiran za suradnju a Amazonom, jednom od najvećih svjetskih kompanija, upravo na razvoju projekata koji se tiču digitalizacije, a sve s ciljem poboljšanja života građana.

Krajem prošle godine Amazon Web Services potpisao je s Vladom Republike Hrvatske memorandum o razumijevanju u kojem su definirane okvirne teme suradnje. Jirij Sven Sverak je istaknuo kako je Amazon tom prigodom u Zagrebu otvorio ured čije se poslovanje temelji na razvoju web tehnologija te stoga ispituju mogućnosti proširenja i na ostale hrvatske gradove. Dodao je kako su zainteresirani za suradnju sa Sveučilištem u smislu pružanja edukacije studentima i profesorima iz područja vezanih za razvoj digitalizacije.

Obje strane iskazale su interes za daljnjim razgovorima o poslovanju i suradnji na potencijalnim projektima vezanima uz digitalizaciju gradova, stoji u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram