Zatvori
Poslovni Puls
06/02/2013

Kinezi zabranjuju reklamiranje luksuznih proizvoda

Kineski radio i televizija će zabraniti reklamiranje luksuznih proizvoda kao što su satovi, rijetke poštanske marke i kovanice, objavila je u srijedu državna agencija Xinhua napominjući da je to dio akcije vlade u Pekingu kako bi se suzbila rasipnost i korupcija...

Takvi oglasi "sadržavaju društveno nepoželjne vrijednosti i pomažu u stvaranju lošeg društvenog duha", piše Xinhua prenoseći priopćenje Državne uprave za radio, film i televiziju (SARFT).

"Kao važno kulturno i ideološko uporište, radijski i televizijski kanali bi trebali u potpunosti primijeniti svoj utjecaj kako bi obrazovali stanovništvo", stoji u priopćenju SARFT-a.

Zabrana dolazi nakon poziva budućeg kineskog predsjednika Xi Jinpinga na borbu protiv korupcije. On je u govoru 22. siječnja rekao da je borba protiv "mušica", odnosno onih na dnu društvene ljestvice koji su uključeni u korupciju, jednako važna kao borba protiv "tigrova", odnosno najviših dužnosnika.

Xi je upozorio da bi neuspjeh u iskorjenjivanju korupcije doveo u pitanje opstanak kineske komunističke partije koju potresa niz korupcijskih skandala na najvišoj razini, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram