Zatvori
Poslovni Puls
29/01/2013

Emil Tedeschi: Atlantic se priprema za međunarodnu ekspanziju!

Članstvo Hrvatske u Europskoj uniji prilika je za Atlantic grupu, najveću distributersku kompaniju u bivšoj Jugoslaviji, da se fokusira na zapadnu Europu, nakon što je tražila rast u Rusiji i ostalim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza...

"Prihod Atlantic grupe u 2012. godini vjerojatno je veći za 5 posto od 4,7 milijardi kuna iz 2011. godine, a ove godine očekuje se sličan rast prihoda", kazao je Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantica, u razgovoru za Bloomberg.

"Članstvo Hrvatske u EU donijet će nam više prilika i marketinških alata. Moći ćemo brendirati naše hrvatske proizvode s Made in EU. Pripremamo se za organski rast i međunarodnu ekspanziju", rekao je Tedeschi.

Ulazak u EU većini hrvatskih proizvođača donosi veće carine za njihova najjača tržišta - Srbiju, Bosnu i Makedoniju - Atlantic grupa će zahvaljujući tvornicama u tim zemljama izbjeći rast troškove distribucije u zemljama regije.

Kao najveće postignuće u 2012. Tedeschi je istaknuo to što je Atlantic uspješno refinancirao dug, uz povoljniju kamatu od onih po kojima se lani zaduživala Hrvatska, prenosi Banka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram