Zatvori
Poslovni Puls
25/01/2013

Osnivač IKEA-e demantirao vlastitog direktora, a IKEA njega

Osnivač švedskog lanca trgovina namještajem Ikea Ingvar Kamprad naglasio je da su ga iznenadili planovi grupe za proširenje poslovanja koje je ocijenio preambicioznim...

"Razgovarao sam s tajnikom koji mi je ispričao što je napisao Dagens Industri (švedski poslovni list - op. a.), da smo ostvarili rekordnu dobit i rekordne prihode, kao i da namjeravamo otvarati 25 novih trgovina godišnje", prenio je u četvrtak Kampradove riječi tabloid Expressen.

Utemeljitelj Ikee time je aludirao na izjavu izvršnog direktora Mikaela Ohlssona za poslovni dnevnik Dagens Industri, objavljenu u srijedu, povodom objave godišnjeg izvješća o poslovanju.

"Razgovarali smo o otvaranju 10 do 12 trgovina godišnje do 2020. godine i ne znam tko je objavio tu informaciju", rekao je 86-godišnji Kamprad koji inače rijetko nastupa u medijima.

Kamprad se povukao iz upravljačkih struktura 1986. ali je zadržao poziciju višeg savjetnika nadzornog odbora Ingka Holdinga, krovne tvrtke Ikea grupe sa sjedištem u Nizozemskoj.

Glasnogovornica Ikee Josefin Thorell kazala je za AFP da upravni odbor Ingka Holdinga podupire planove o otvaranju 25 novih trgovina godišnje i da Kamprad "itekako sudjeluje" u radu te kompanije.

"Ne znam što je razlog tog nesporazuma. Možda Ohlsson i Kamprad govore o različitim vremenskim razdobljima", kazala je.

Ikea je u srijedu izvijestila da joj se neto dobit u fiskalnoj godini koja je završila u kolovozu prošle godine povećala osam posto, na 3,2 milijarde eura, zahvaljujući najvećem rastu prihoda od 2006, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram