Zatvori
Poslovni Puls
24/01/2013

Real Madrid osmi put za redom proglašen najbogatijim nogometnim klubom

Španjolski Real Madrid i je najbogatiji nogometni klub na svijetu već osmu godinu zaredom, pokazali su godišnji podaci revizorske kuće Deloitte...

S bruto dobiti od 512,6 milijuna eura, koja je bila sedam posto veća nego u prethodnom razdoblju, Real se u sezoni 2011./2012. našao ispred svog "dežurnog" rivala Barcelone koja je ostvarila 483 milijuna bruto dobiti.

Prvih šest klubova na listi se nisu promijenili u odnosu na prošlu sezonu - Manchester United, münchenski Bayern, Chelsea i Arsenal zauzimaju mjesta od trećeg do šestog.

Prvak Engleske Manchester City najviše je napredovao, i to za pet mjesta - sa 12. na sedmo - sa 285,6 milijuna eura bruto dobiti.

Prvih 10 zaključuju Milan, koji je pao jedno mjesto, Liverpool i Juventus.

Bruto dobit dvadeset najbogatijih klubova svijeta, među kojima je sedam iz Engleske, pet iz Italije, četiri iz Njemačke, dva iz Španjolske i dva iz Francuske, porasla je deset posto u odnosu na prošlu godinu i iznosi 4,8 milijardi eura.

Četrnaesti Marseille, koji je zahvaljujući 135,7 milijuna eura bruto dobiti napredovao za tri mjesta, i dalje je najbogatiji francuski klub ispred Lyona koji je 17. sa 131,9 milijuna eura bruto dobiti.

Među prvih dvadeset klubova jedini je pridošlica Newcastle iz Engleske, koji je zamijenio španjolsku Valenciju, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram