Zatvori
Poslovni Puls
16/01/2013

SAD stoje iza Hrvatske: Očekujemo rješavanje pitanja Ljubljanske banke!

Sjedinjene Države očekuju da Hrvatska uđe u Europsku uniju 1. srpnja ove godine, izjavio je Philip Reeker, pomoćnik zamjenika američke državne tajnice koji je zadužen za zemlje jugoistočne Europe...

"Predviđeno je da Hrvatska postane punopravna članica u srpnju. Mi to svakako očekujemo. Nismo članica Europske unije, ali to je ono što očekujemo", rekao je Reeker u razgovoru sa skupinom novinara u Bruxellesu odgovarajući na upit o ratifikaciji pristupnog ugovora u Sloveniji. Dodao je da je pitanje Ljubljanske banke složen spor i da Sjedinjene Države pozivaju obje zemlje Hrvatsku i Sloveniju da hitno rade na njegovu rješenju tako da se može i ići naprijed i ratificirati pristupni ugovor.

Reeker je nekoliko puta ponovio da Sjedinjene Države ne posreduju u sporu Zagreba i Ljubljane, nego da samo izražavaju svoje stajalište kada im se postavlja pitanje o tom slučaju.

Na pitanje mogu li previranja na političkoj sceni u Sloveniji utjecati na ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora, Reeker je rekao kako je važno da se Slovenija, dok se istodobno bavi svojim izazovima, također radi i na ovom pitanju, što i čini jer imaju stručnjake da traže rješenje, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram