Zatvori
Poslovni Puls
15/01/2013

Belgijska državna televizija emitirala veliki prilog o hrvatskom turizmu

Belgijska državna televizija je u lipnju 2012. na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije snimala reportažu u okviru putopisne televizijske emisije Vlaanderen Vakantieland koja se prikazuje na prvom programu (Een) belgijske državne televizije VRT, priopćeno je iz HTZ-a...

Belgijska državna televizija je u lipnju 2012. na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije snimala reportažu u okviru putopisne televizijske emisije Vlaanderen Vakantieland koja se prikazuje na prvom programu (Een) belgijske državne televizije VRT, priopćeno je iz HTZ-a.

Prva reportaža koja je obuhvatila grad Split i život na Mediteranu na hrvatski način, putovanje trajektima s otoka na otok, tzv. "island hopping", te Blato i grad Korčulu emitirana je 5. i 6. siječnja i to u trajanju od 20 minuta u prime time terminu. Emisiju je u subotu gledalo 709 787 gledatelja a emisija je imala tržišni udio od 44,9% dok je reprizu gledalo 350 152 gledatelja.

Druga reportaža prikazana je 12. i 13. siječnja i obuhvatila je grad i otok Hvar, Paklene otoke, otok Brač s Bolom i Pučišćima te dijelove poluotoka Pelješca (Ston). Drugu reportažu gledalo je 735 302 gledatelja a ostvarila je tržišni udio od čak 49,6%, dok je reprizu gledalo 338 772.

Dalmacija je predstavljena kao jedinstvena, posebna, autohtona destinacija snažnog mediteranskog karaktera i hrvatskog identiteta, prekrasne i očuvane prirode, zemlja s tisuću prekrasnih otoka, očuvane i zanimljive kulturne baštine, brojnih kurioziteta te otvorenih, simpatičnih i gostoljubivih ljudi.

Reportaža je nastala kao rezultat višegodišnje suradnje između VRT-a i Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu. U realizaciji i snimanju emisije sudjelovao je velik broj turističkih profesionalaca i građana na terenu koji su sa svojim velikim entuzijazmom i zalaganjem doprinijeli u predstavljanju Hrvatske kao poželjne, gostoljubive turističke destinacije doživljaja u svako doba godine, poručuju iz HTZ-a.

Video reportaže o Hrvatskoj možete pogledati ovdje i ovdje!

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram