Zatvori
Poslovni Puls
31/12/2012

Sve manje zaposlenih u hrvatskom industrijskom sektoru

Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u studenom ove godine bio je za 0,9 posto manji nego u listopadu dok je prema studenom prošle godine smanjen za 5,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku...

Istodobno je proizvodnost rada u industriji u razdoblju od početka siječnja do kraja studenog u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja za 1,1 posto.

Podaci o kretanju zaposlenih u industriji po djelatnostima pokazuju da je na godišnjoj razini broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju manji za 7,8 posto, u prerađivačkoj industriji za 6 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 2,3 posto.

Među djelatnostima u okviru prerađivačke industrije, koje imaju najveći udio u ukupnom broju zaposlenih, broj zaposlenih u proizvodnji prehrambenih proizvoda u studenom je ove prema istom mjesecu prošle godine smanjen za 3,6 posto, a u proizvodnji odjeće za čak 14 posto, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram