Zatvori
Poslovni Puls
28/12/2012

BRAVO: Hrvatski pomfrit lanac širi franšizu na Istanbul, Katar, Indiju, Njemačku...

Otkako je ispečena prva porcija pomfrita Surf’n’Friesa, na dan otvaranja riječkog karnevala 2009., svi su, naime, gladni te izmišljotine Belgijanaca, koju su razvijali Francuzi, no tek su u inovaciji Denisa Polića i Andrije Čolaka našli savršenstvo kakvo će od početka 2013. dražiti i nepca stanovnika Istanbula...

"Bilo je puno odricanja i pogrešaka koje smo osjetili na vlastitoj koži. Danas naši budući franšizeri takve greške ne prolaze jer smo mi sve detektirali i znamo kako ih izbjeći", govori Polić u razgovoru za Večernji, ističući kako o razvoju brenda u koji su 2009. uložili 150.000 eura najbolje govori činjenica da je već iduće godine bilo šest, lani 20, a 2012. čak 36 franšiza, 16 velikih i 20 mobilnih u 12 hrvatskih gradova te u Ljubljani, Sarajevu i Mostaru.

Na tržište Istanbula, odnosno Bešiktaša, koji je plodno tlo za sve start-up brendove na tom području, izlaze, pak, s turskim partnerom s kojim su osnovali tvrtku SNF GIDA.

Tržište Turske golema je šansa, posebno ako se zna da ta zemlja zadnjih 10 godina bilježi konstantan ekonomski rast i strani su je investitori prepoznali kao perspektivno tržište sa sve boljim kreditnim rejtingom. Ono što bi njima moglo ići u korist svakako je tradicija “street fooda”, koja konceptu Surf’n’Fries jako pogoduje i mogla bi značiti i prodor na šire tržište Azije. Već sad je sigurno da će 2013. biti godina širenja i na Katar, Egipat i Njemačku, a u tijeku su pregovori i s jednim stranim investicijskim fondom o zajedničkom ulaganju na tržište Indije.

Surf’n’Fries kao franšizni lanac zapošljava 100 ljudi te ostvaruje promet više od 30 milijuna kuna godišnje, a glavni distributer mu je Podravka, koja po njegovim recepturama proizvodi i dio umaka, dok je za piletinu glavni dobavljač Vindija.

Od svih dobavljača, tvrdi Polić, očekuju brzu i sigurnu isporuku na sva prodajna mjesta te ujednačenost kvalitete kako bi kupac dobio najbolje za svoj novac.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram