Zatvori
PoslovniPuls
18/10/2021

Hrvatski Surf'n'Fries uz pomoć Walmart-a osvaja tržište SAD-a!

Hrvatska fast food franšiza Surf'n'Fries najavila je senzacionalnu vijesti preko vikenda. U partnerstvu s Walmartom, najvećim američkim maloprodajnim lancem, Surf'n'Fries kreće u osvajanje američkog tržišta, najavio je suosnivač Surf'n'Fries-a, Andrija Čolak, na svom Facebook profilu.

"Još krajem prošle godine uspjeli smo potpisati ugovor sa Walmart-om, što do sad niti jednom europskom brandu nije pošlo za rukom, a mi smo uspjeli zbog pravog timing-a, pravih ljudi s kojima smo radili i koncepta u koji smo beskrajno vjerovali", napisao je Čolak dodatno okrivši kako će zbog specifičnosti tamošnjeg tržišta Surf'n'Fries proširiti menu, pa će svojim gostima nuditi sve, od doručka do pilećih burgera i deserta. Ali to nisu sve promjene...

"Morali smo i promjeniti i ime jer „Surf“ u Americi podrazumjeva riblje proizvode, a naše pozicioniranje je u „chicken“ segmentu, tako je nastala „surfajuća kokoš“ odnosno SURFIN' CHICKEN (ovo nije bila niti malo laka odluka)."

Trenutno je u procesu otvaranja 12 lokacija, od toga 10 u Texasu i 2 Kaliforniji.

"Za sada je odaziv franšizera izvrstan jer pred potpisom imamo još 50 lokacija. U planu je otvaranje preko 300 lokacija u sljedećih 5 godina samo u Walmartu, a planiramo razvijati i druge formate poput Drive Through i sl. Sve ovo smo odradili vlastitim snagama, bez vanjskog financiranja, u doba kada su nam svi dućani bili pozatvarani zbog pandemije te su nam prihodi bili ravni nuli. Nevjerojatno je koliko se može postići sa jako malo samo ako nešto dovoljno jako želiš i vjeruješ (i ne odustaješ dok luđački guraš naprijed). Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez naših franšizera koji su vjerovali u brand, koncept i nas, pa im zato veliko hvala! Također, veliko hvala svima koji su bili uz nas zadnjih 12 godina i trpili poprilično lude ideje, ali evo nekad se i najluđe ideje ostvare", zaključio je Čolak.

Foto: Andrija Čolak / Facebook

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram