Zatvori
Poslovni Puls
28/12/2012

SAD gura cijeli svijet u novu recesiju: U ponedjeljak se probija "fiskalna litica"

Američka vlada u ponedjeljak će dosegnuti gornju granicu zaduženosti države od 16,4 bilijuna dolara i okrenuti se izvanrednim mjerama za daljnje zaduživanje kojima će se stvoriti oko 200 milijarda dolara "prostora" za daljnje zaduživanje, stoji u pismu ministra financija Timothyja Geithnera...

S dodatnih 200 milijarda dolara vlada bi mogla "kupiti" još dva mjeseca - prije nego što savezna država bude u nemogućnosti ispunjavati svoje financijske obveze, dodaje se u pismu, prenosi The Washington Post.

Američki predsjednik Barack Obama skratio je odmor i vratio se u Washington kako bi spriječio "fiskalnu liticu", nastavljajući pregovore s Kongresom o zakonskoj odredbi koja će u siječnju omogućiti uvođenje oštrih mjera štednje ako se javni deficit ne smanji.

Mjera koja se automatski aktivira nazvana je "fiskalna litica" i obuhvaća povećanje poreza za sve Amerikance i stupanje na snagu automatskih rezova u javnim rashodima od 1. siječnja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram