Zatvori
Poslovni Puls
17/12/2012

A sve zbog poreza: Gerard Depardieu popljuvao francuskog premijera i vratio putovnicu

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu, povrijeđen kritikama izgovorenima nakon njegova preseljenja u Belgiju i optužbi da je pobjegao iz domovine zbog visokog poreza, najavio je u otvorenom pismu upućenom premijeru Jean-Marcu Ayraultu da će vratiti svoju francusku putovnicu...

"Ne tražim da itko odobri ono što sam napravio, ali mislim da bi se prema meni moglo pokazati malo više poštovanja! Nikoga od onih koji su također napustili Francusku nisu vrijeđali kao mene", napisao je glumac u pismu upućenom premijeru koji je Depardieua na televiziji prozvao za kukavičluk jer je pobjegao od svoje domovine.

Podsjetivši u pismu objavljenom u listu Journal du Dimanche (JDD) da je počeo raditi s 14 godina kao tiskarski radnik, potom kao radnik na istovaru i utovaru robe, da bi potom postao dramski umjetnik, Depardieu je u pismu premijeru istaknuo da je oduvijek plaćao poreze.

"Tko ste vi, gospodine Ayrault da me prozivate i osuđujete na ovaj način? Nikoga nisam ubio, u 45 godina rada platio sam ovoj državi 145 milijuna eura poreza, zapošljavam 80 ljudi. Ne žalim se niti se hvalim, ali ne pristajem na to da me se proziva za kukavičluk. Vraćam vam putovnicu i karticu socijalnog osiguranja kojom se nisam nikada poslužio. Nas dvojica više nemamo istu domovinu, jer ja sam istinski Europljanin, građanin svijeta, kako me učio moj otac", stoji u pismu, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram