Zatvori
Poslovni Puls
14/12/2012

Nakon ulaska Hrvatske, EU vjerojatno stopira daljnje širenje

Hrvatska će vjerojatno 2013. pristupiti Europskoj uniji. U ovom trenutku Unija neće donositi odluke o početku pristupnih pregovora s daljnjim zemljama, rekla je njemačka kancelarka Merkel...

Njemačka kancelarka Angela Merkel smatra kako Europska unija nije u stanju u bliskoj budućnosti primati nove članice. Sredinom 2013. Uniji će još vjerojatno pristupiti Hrvatska kao 28. zemlja članica, rekla je kancelarka u obraćanju Njemačkom parlamentu.

"Ali u ovom trenutku... nećemo donositi odluke o početku pristupnih pregovora s daljnjim zemljama. Za to, prema našem mišljenju, još nije vrijeme", rekla je Merkel.

U budućnosti će se još pažljivije nego do sad provjeravati jesu li zemlje kandidati za pristupanje Uniji ispunile standarde koji se od njih zahtijevaju na gospodarskom planu i po pitanju konkurentnosti, rekla je Merkel. "To je neizostavno, kako bismo u Europi uistinu mogli i živjeti s našim vrijednostima i standardima", zaključila je njemačka kancelarka na temu proširenja EU-a, piše DW.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram