Zatvori
Poslovni Puls
08/12/2012

Nezaposlenost u SAD-u na najnižoj razini u posljednje četiri godine

Američki su poslodavci u studenom neto otvorili 146 tisuća novih radnih mjesta, izvijestilo je ministarstvo rada, ističući da uragan Sandy nije značajnije utjecao na zapošljavanje kao što se očekivalo...

Analitičari su očekivali do 80 tisuća novootvorenih radnih mjesta pa su ih podaci ugodno iznenadili. Ministarstvo je ujedno revidiralo podatke za rujan i listopad koji sada pokazuju da je u ta dva mjeseca ukupno neto otvoreno 49.000 novih radnih mjesta manje nego što je prvobitno navedeno.

Privatni sektor je u studenom neto otvorio 147 tisuća novih radnih mjesta dok ih je u javnom sektoru neto zatvoreno tisuću. Najviše se zapošljavalo u maloprodaji, sektoru profesionalnih i poslovnih usluga, te zdravstvene skrbi.

Stopa nezaposlenosti u prošlom se mjesecu blago spustila, na 7,7 posto, sa 7,9 posto koliko je iznosila u prethodnom mjesecu. To je njezina najniža razina u gotovo četiri godine, odnosno od prosinca 2008. Broj nezaposlenih nije se bitno promijenio u odnosu na listopad i bez posla je bilo 12 milijuna Amerikanaca, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram