Zatvori
Poslovni Puls
07/12/2012

Zbog financijske neisplativosti Turska odustaje od utrka Formule 1

Ministar sporta turske vlade Suat Kilic demantirao je vijest kako će ta zemlja osigurati financijska sredstva za povratak Istanbula u kalendar Formule 1...

Organizatori utrke u Istanbulu poručili su kako se nadaju financijskoj pomoći Vlade u iznosu od 13,5 milijuna dolara. Međutim, Kilic je poručio kako je organizacija utrke "stvar privatnog sektora".

"Ukoliko privatnici žele neka dovedu Formulu u Istanbul. Nema govora da Turska plaća troškove održavanja utrke koje treba snositi privatni sektor," izjavio je Kilic.

Kilic je naglasio kako je Vlada ranije pomagala u dovođenju Formule 1 u Tursku, "žrtvujući se" u cilju popularizacije tog sporta.

"Naša vlada je tijekom pet godina plaćala po 13,5 milijuna dolara organizatorima za prava održavanja trke. Zauzvrat, cijeli prihod je odlazio njima, a država od toga nije imala nikakvu korist", rekao je Kilic, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram