Zatvori
Poslovni Puls
29/11/2012

Tedeschi je ambiciozan: Atlantic Grupa osvaja tržišta Rusije, Afrike i Turske

Atlantic Grupa danas je u Londonu zaključila ugovor o refinanciranju 307 milijuna eura teškog paketa obveza, potvrdili su iz Atlantica...

Atlantic Grupa dobila je sindicirani kredit kojim je stekla 307 milijuna eura svježeg kapitala. EBRD je sudjelovao u organiziranju paketa od 232 milijuna, dok se za ostatak pobrinula Svjetska banka putem svojeg investicijskog ogranka IFC.

"Organizacija velikog kredita Atlanticu bila je složeni proces koji se protegao na šest mjeseci. Njen uspješan završetak u koji su mnogi još donedavno sumnjali, prijelomni je trenutak za našu kompaniju ali i za cijelu regiju. EBRD će nam pomoći u širenju ne samo u regiji nego i izvan nje", kazao je prvi čovjek Atlantica Emil Tedeschi.

Tedeschi kaže kako je ambicija tvrtke širiti se na tržištima Rusije i zemljama bivšega Sovjetskog Saveza, sjeverne Afrike i Turske. Atlantic Grupa u Rusiji je ove godine imala prodaju od 30 milijuna eura a u idućih pet godina cilj je povećati je na 100 milijuna eura čime bi, kako je rekao Tedeschi, bila najveće društvo iz bivše Jugoslavije na ruskom tržištu.

Tedeschi nije isključio niti preuzimanja novih društava, ako naiđu na dobru priliku.

Pohvalio se i činjenicom da je  Atlantic potpisao ugovor sa španjolskim nacionalnim trgovačkim lancem Iker, kojem počinju isporučivati namaz Argeta.

"Španjolska je u krizi, to je za nas poslovna prilika", zaključio je Tedeschi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram