Zatvori
Poslovni Puls
27/11/2012

Uragan Sandy iza sebe ostavio štetu od čak 25 milijardi eura?

Švicarska reosiguravajuća grupa Swiss Re procijenila je u ponedjeljak da će morati isplatiti oko 900 milijuna dolara (695 milijuna eura) na temelju zahtjeva za nadoknadom šteta koje je na istočnoj obali SAD-a prouzročio uragan Sandy...

Švicarski reosiguravatelj navodi da se ukupni osigurani gubici povezani s uraganom procjenjuju na 20 do 25 milijardi eura.

Grupa koja nudi osiguranje za osiguravajuća društva upozorava da njezina izloženost u visini 900 milijuna dolara "podliježe većoj neizvjesnosti no što je uobičajno i da će možda morati naknadno prilagoditi taj iznos".

Uragan Sandy pogodio je gusto naseljene dijelove SAD-a, došlo je i do "duljeg prekida napajanja elektičnom energijom i javnog prometa, kao i šteta na drugoj infrastrukturi, zbog čega je obnova jako složen posao", navodi se u priopćenju.

"To također otežava proces procjene šteta", izvijestili su iz Swiss Rea.

Glavni izvršni direktor Michel Lies izjavio je da će "Swiss Re poduprijeti svoje klijente i partnere kako bi se riješila ova izazovna situacija, kao što smo učinili i mnogo puta dosad."

Za vrijeme pustošenja takozvane superoluje Sandy poginulo je više od 110 ljudi u SAD-u i Kanadi, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram