Zatvori
Poslovni Puls
27/11/2012

Europski birokrati muče se oko prijedloga proračuna za 2013. godinu

Europska komisija poslala je Vijeću i Europskom parlamentu novi prijedlog proračuna za sljedeću godinu, koji se neznatno razlikuje od prijašnjeg prijedloga...

Komisija je za sljedeću godinu predložila iznos od 151 milijardu eura u obvezama, dok je u prijašnjem prijedlogu od prije nekoliko tjedana stajalo 150,9 milijardi. Sada predlaže 137,8 milijardi eura u stvarnim plaćanjima, a prijašnji prijedlog je bio 137,9 milijardi eura.

Glasnogovornik Komisije Patrizio Fiorilli rekao je da je ovaj prijedlog 99% isti kao prethodni, prenosi HRT.

Europski parlament odbio je 13. studenoga pregovarati s državama članicama EU-a o proračunu za sljedeću godinu jer se one nisu mogle dogovoriti oko rebalansa ovogodišnjeg proračuna. U proračunu za 2012. nedostaje devet milijardi eura. Riječ je o obvezama koje je Unija preuzela prošle godine i koje sada treba platiti.

Vijeće i Europski parlament nisu se sredinom studenoga uspjeli usuglasiti oko proračuna unutar trotjednog roka i u tom slučaju Komisija mora izići s novim prijedlogom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram