Zatvori
Poslovni Puls
22/11/2012

Od danas na kioscima možete pronaći nove dnevne novine "21. stoljeće"

Danas je na kioscima osvanulo premijerno prvo izdanje novih dnevnih novina "21. stojeće"...

"U redakciji smo okupili ekipu vrhunskih profesionalaca i ljudi s iskustvom u medijima koji su u projekt ušli s puno elana i želje da naprave uspješan i kvalitetan proizvod koji će u svakom svom segmentu, a ne samo u pojedinim rubrikama, u fokusu imati čitatelja i njegov interes. Uvjereni smo da ćemo napraviti sjajnu novinu, baš onakvu kakvu hrvatski čitatelji žele u 21. stoljeću“, izjavio je direktor nove dnevne novine Marjan Jurleka.

"Nećemo bježati od tzv. teških tema, ali ćemo im pristupati na način da pokušamo otvoriti perspektivu ljudima, da ih obradimo iz kuta koji očekuju čitatelji, a ne političke i društvene elite", rekao je Jurleka.

Glavna urednica "21. stoljeća" je Nada Mirković, supruga poznatog kolumnista Denisa Kuljiša čiji će se tekstovi redovno pojavljivati. "21. stoljeće" izlazit će u dva izdanja, a cijena mu je pet kuna.

Ekipi koja stoji iza "21. stoljeća" svakako treba čestitati na hrabrosti zbog pokretanja skupog projekta u iznimno teškim vremenima za domaću (i globalnu) medijsku industriju kada otkazi pljušte na sve strane.

Ali, u istoj se rečenici krije i veliki upitnik.

Tko bi zaboga htio danas pokretati žestoko neprofitabilan projekt dnevnih novina i to bez ikakve digitalne komponente (ozbiljnih web stranica, mobilna aplikacija...) u vrijeme kada sve prelazi na web, mobitele i tablete. Ironična primjedba s obzirom da novine nose "moderni" naziv "21. stoljeće".

Ako ste imali priliku prolistati prvi broj "21. stoljeća" javite nam se u komentarima...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram