Zatvori
Poslovni Puls
16/11/2012

Hong Kong New Yorku preoteo titulu grada s najskupljom šoping ulicom na svijetu

Causeway Bay na otoku Hong Kongu najskuplja je šoping ulica na svijetu, prema istraživanju specijaliziranog ureda Cushman & Wakefield...

Tu je titulu nakon 11 godina oduzeo Petoj aveniji u New Yorku.

"Vrh liste pripada Hong Kongu. Unatoč gospodarskom usporavanju, distributeri ovo tržište smatraju idealnom ulaznom platformom za kontinentalnu Kinu", poručili su iz Cushman & Wakefielda.

Četvorni metar komercijalnog prostora u Causeway Bayu iznajmljuje za prosječno 22.307 eura godišnje, prema 21.204 eura u New Yorku, ili 9573 eura na Champs Elysees u Parizu, nakon kojih slijede Ginza u Tokiju, Pitt Street Mall u Sydneyu i New Bond Street u Londonu.

Prema godišnjem istraživanju  Cushman & Wakefielda, cijene najma bildaju distributeri koji se upuštaju u bespoštenu borbu kako bi pokrivali najeksluzivnija mjesta.

Regija Azija i Pacifika ima pet od deset najskupljih trgovačkih četvrti na svijetu, što govori da tamošnja srednja klasa raspolaže sa sve više sredstava.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram