Zatvori
Poslovni Puls
13/11/2012

Još nam ovo treba: Euro 2020. godine igrat će se i u Hrvatskoj?

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini ozbiljno je ''zagrizao'' za ideju da se europska prvenstva ubuduće održavaju u čak 13 država...

Prema pisanju Bilda, Platini će 7. prosinca iznijeti svoj prijedlog Izvršnom odboru UEFA-e, a odluka bi trebala biti potvrđena već na sljedećoj sjednici IO-a u siječnju 2013. godine.

Od 2020. godine bi se, dakle, Euro održavao na 13 stadiona u 13 država. U uvodnoj fazi bi 24 reprezentacije bile raspoređene u šest skupina koje bi se igrale u 12 država, s time da bi domaćini bili dva nositelja iz svake skupine. Točnije, 12 najboljih europskih reprezentacija s FIFA-ine ljestvice bi bile nositelji, a samim time i domaćini EP-a. Zadrži li Hrvatska trenutni status (deseta na FIFA-inoj ljestvici) i plasira li se, dakako, na Euro 2020., utakmice u skupini će igrati na domaćem terenu!

Četvrtfinala bi se, prema Platinijevom planu, igrala na neutralnom terenu, ali na jednom od 12 stadiona koji su već bili u funkciji, a onda bi se za polufinala i finale aktivirao i 13. domaćin. U ovom je trenutku, navodi Bild, favorit Istanbul, prenose Sportske novosti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram