Zatvori
Poslovni Puls
13/11/2012

Rovinjska Adris grupa sudjelovat će u dokapitalizaciji brodogradilišta Uljanik

Rovinjska Adris grupa jučer je objavila da će sudjelovati u dokapitalizaciji pulskog brodogradilišta Uljanik...

Temeljem prospekta Uljanika, odobrenog od Hanfe 31. listopada, Adris grupa odlučila je sudjelovati u povećanju temeljnog kapitala društva Uljanik, navodi se u obavijesti koju je Adris grupa objavila na Zagrebačkoj burzi.

"S tim u vezi, Adris grupa predala je potrebnu dokumentaciju za sudjelovanje u transakciji, držeći pritom da je postupak povećanja temeljnog kapitala pozitivan iskorak u daljnjoj konsolidaciji trgovačkog društva Uljanik", ističu iz Adrisa.

Pulski Uljanik objavio je krajem prošloga tjedna javni poziv zainteresiranim institucionalnim ulagateljima za upis novih redovnih dionica Uljanika, a upis novih dionica traje 10 radnih dana od javnog poziva, odnosno do 23. studenoga do 16:30.

Uljanik namjerava izdati najviše do 3.354.380 novih dionica, nominale 90 kuna po dionici, raspon cijene za upis novih dionica iznosi od 90 do 100 kuna, a konačnu će cijenu Uprava, uz suglasnost Nadzornog odbora, utvrditi 26. studenog.

Odluku o dokapitalizaciji Uljanika donijela je Glavna skupština krajem kolovoza ove godine.

Povećanje temeljnog kapitala provodi se javnom ponudom dionica institucionalnim ulagateljima uplatama u novcu, uz uvjet upisa i uplate po pojedinom ulagatelju od najmanje 5000 novih dionica, a izdanje novih dionica, prema odluci skupštine, smatrat će se uspješnim ako se u roku za upis i uplatu upiše i uplati najmanje 1.118.127 novih dionica, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram