Zatvori
Poslovni Puls
12/11/2012

Ivica Todorić: Hrvatska je na pravom putu, za 5 godina uvozit ćemo radnu snagu!

I ove su godine menadžment i uprava koncerna Agrokor te predsjednici uprava kompanija tradicionalno okupili u prigodi Martinja i, kako običaji nalažu, krstili mlado vino, ali i rezimirali poslovnu godinu, piše Večernji list...

Nakon prošlogodišnjeg Martinja u podrumima Belje, predsjednik uprave Agrokora Ivica Todorić, njegov sin Ivan, predsjenik NO Agrokora i kćer, Iva Balent, izvršna direktorica centralnog marketinga, ove su se godine okupili u Istri, u središtu vinske regije odakle potječe jedan od Agrokovih najprepoznatljivijih brendova Vina Laguna.

"Ovo je bila godina izazova koju smo uspjeli završiti dobro, iako smo išli 'ispod plana'. No, dobra je vijest da smo i u ovakvim uvjetima našli izlaz i način da godinu privedemo kraju s uspjehom. Kriza se, dakako, odrazila i na naše poslovanje jer nismo ostvarili planirano, ali svaki korak gledamo kao uspjeh u okruženju negativnih brojki, a za to je zaslužan menadžment naših tvrtki", rekao je Todorić okupljenima.

Govoreći o planovima kompanije, Todorić je naglasio kako je Agrokor izašao na tržište svjetskog kapitala, a posebno je istaknuo vrijednost i potrebu ulaganja jer za, kako je rekao, dobre projekte uvijek ima novca.

"Kolika god kriza bila, izazov za poduzetnike i zaposlenike je u nasljeđu koje imamo i zbog kojeg se valja okrenuti u pozitivnom smjeru. Hrvatska ima priliku za to i na pravom je putu te vjerujem kako će za pet do osam godina radne snage kod nas biti nedovoljno te ćemo je trebati uvoziti. Planovi kompanije su i dalje investirati, a nakon posjeta Istri optimizma ne nedostaje kada je u pitanju proizvodnja i otvaranje novih radnih mjesta", istaknuo optimistični Todorić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram