Zatvori
Poslovni Puls
10/11/2012

IKEA u Srbiji planira ulaganja teška čak milijardu američkih dolara?

Švedski veleposlanik Christer Asp izjavio je da na tržištu Srbije posluje 70 švedskih kompanija, a uz podršku aktualne vlade, pregovara se da se i IKEA pridruži tom "društvu"...

Švedski veleposlanik je u Beogradu, zajedno s dvadesetak veleposlanika europskih zemalja i SAD-a, prisustvovao predstavljanju gospodarskih potencijala pet gradova i općina Raškog okruga.

Prema zajedničkoj ocjeni veleposlanika europskih zemalja, postoji jasna veza između procesa približavanja Srbije Europskoj uniji (EU) i jačanju zainteresiranosti zemalja članica EU-a za srpsko tržište.

"Od ulaganja IKEA-e korist bi imale drvna i industrija namještaja, a ako jedna kompanija takve veličine dođe u Srbiju, to će biti dobar poticaj da tvrtke iz drugih država u Srbiji otvore svoja predstavništva", rekao je Asp.

Asp je u Kraljevu rekao kako očekuje da investicija IKEA-e u Srbiji iznosi oko milijardu dolara, javljaju srpski mediji.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram