Zatvori
Poslovni Puls
06/11/2012

A sve kao kriza: BMW ove godine očekuje rekordnu prodaju i dobit!

Njemački proizvođač luksuznih vozila BMW izvijestio je da mu je neto dobit u trećem tromjesečju porasla za neočekivano snažnih 16 posto, na 1,29 milijardi eura, unatoč teškim prilikama na tržištu...

"Grupa BMW nastavila je uspješno poslovati u razdoblju obuhvaćenom izvješćem unatoč teškim prilikama na tržištu. Podaci o prodaji, prihodima i dobiti u trećem tromjesečju redom su dosegnuli nove rekordne razine", ističe se u priopćenju iz BMW-a.

Analitičari su prognozirali pad dobiti za 3,1 posto, na 1,05 milijardi eura. Prihodi su skočili 13,7 posto, na 18,817 milijardi eura, dok je temeljna operativna dobit bila viša 13,8 posto i iznosila je dvije milijarde eura.

"Očekujemo nastavljeni rast prihoda u četvrtom tromjesečju, iako je jasno da ćemo, kao i sektor u cjelini, vjerojatno biti sučeljeni s nepovoljnim uvjetima poslovanja", naglasio je predsjednik Uprave Norbert Reithofer.

Grupa je povećala prodaju za devet posto, prodavši ukupno 434.963 vozila.

"Na dobrom smo putu da zabilježimo nove rekordne razine prodaje i dobiti prije poreza u 2012. godini", izjavio je Reithofer, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram