Zatvori
Mate Rimac - Elon Musk
Foto: Marko Pejković / Linkedin
PoslovniPuls
09/04/2024

Rimac Technology najavio veliku suradnju s BMW-om

Rimac Technology, proizvođač sustava za električne pogone i baterijske sustave za globalne proizvođače automobila, sklopio je dugoročno partnerstvo s BMW Grupom za razvoj i proizvodnju visokonaponske baterijske sustave za vozila BMW Grupe, koji će se koristiti u budućim generacijama modela predviđenim za drugu polovicu 2020-ih, navodi se u priopćenju.

Isporukom velikih količina naprednih baterijskih sustava, Rimac Technology kreće u sljedeću fazu – razvoj i proizvodnju tehnologije za projekte u velikim serijama. Suradnja s BMW Grupom označava značajnu prekretnicu za Rimac Technology, budući da predstavlja najveći i najambiciozniji projekt koji je tvrtka imala do sada, poručuju iz tvrtke Rimac Technology.

Ovakav razvojni iskorak zahtijeva uspostavu kompleksnih i velikih automatiziranih proizvodnih linija za baterije koje će biti smještene u novom Rimac Kampusu u blizini Zagreba. Značajan dio kampusa bit će posvećen upravo ovom projektu.

"Ova suradnja označava ključan moment u rastu Rimac Technologyja te je jasan znak prijelaza iz pružatelja proizvoda visokih performansi za modele u malim serijama, poput Aston Martin Valkyrieja, Pininfarina Battiste, Rimac Nevere, u proizvođača s velikim kapacitetima za projekte poput ovog s BMW Grupom. Neprestanim rastom našeg poslovanja, uključujući i otvaranjem Rimac Kampusa, spremni smo isporučiti velike projekte za vodeće brendove u automobilskoj industriji. Projekt s BMW Grupom jedan je od prvih velikoserijskih za nas, no dogovaramo još mnoge slične poslove", izjavio je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Grupe.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram